2 thoughts on “Ali poznate prometno signalizacijo?

 • 19/02/2021 pri 9:48
  Permalink

  Moje mnenje je naslednje:
  Pravokotni znak označuje kolesarsko povezavo – gre za star znak, ki več ni v veljavi (sedaj so ti znaki manjši ter rdeče barve). Kolesarska povezava lahko poteka tudi po površinah, ki niso predvidene zgolj za kolesarje (npr.cesta).
  Okrogel znak označuje konec površine namenjene zgolj kolesarjem. Na levi sliki je ta zagotovo napačno postavljen, saj se kolesarska površina nadaljuje – mogoče ga je kdo zasukal.
  Iz desne slike pa ni razvidno, kakšna površina je dejansko izvedena.

  Dopolnilni znak “tudi traktorji” bi se postavil pod znak, ki označuje kolesarsko površino (okrogel moder), v primeru, da bi bila na tej površini dovoljena vožnja tudi traktorjem. Tak primer so kolesarske poti, na katerih se omogoča lastnikom dostop do kmetijskih zemljišč.
  Na desni sliki je ta zagotovo nepravilno postavljen. Glede na to, da je postavljen pod znakom za kolesarsko povezavo, sporoča, da gre za kolesarsko povezavo in tudi traktorsko povezavo – to pa ni smiselno.

  Tudi mene zanima pravilni odgovor.
  Lp

 • 12/02/2021 pri 10:57
  Permalink

  Spoštovani,
  z zanimanjem prebiram vašo spletno stran, ne najdem pa odgovora na zgornje vprašanje (kot tudi ne zakonske podlage zanj)
  Ker se s tematiko tudi osebno ukvarjam, me izredno zanima odgovor.
  Me veseli, da prihaja do osveščanja na področju prometa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.