Na žalost so v poletnih mesecih pogoste tudi prometne nesreče, v katerih so udeleženi kolesarji. Povzemamo nekaj nesrečnih dogodkov, da nam bodo v opozorilo, da moramo biti v prometu vedno pazljivi, pa naj bomo v vlogi voznika motornega vozila ali v vlogi kolesarja.

Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 7. julija, je v bolnišnici poškodbam podlegel 77-letni kolesar. Kolesar se je ustavil za tovornim vozilom, to pa ga je pri vzvratni vožnji stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše.

Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje so objavljeni tudi podatki o prometnih nesrečah v katerih so udeleženi kolesarji
Datum Opis dogodka
22. 7. 2021
Ob 16.04 si je v kolesarskem parku v Kranjski Gori kolesar pri padcu poškodoval glavo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ga na kraju oskrbeli in prenesli v dolino. Predali so ga reševalcem NMP Jesenice, ki so ga nato odpeljali v Splošno bolnišnico (SB) Jesenice.
19. 7. 2021
Ob 18.45 je v naselju Markovo, občina Kamnik, s kolesom padla mladoletna oseba in se poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so nudili pomoč NMP Kamnik pri oskrbi otroka in policiji pri ogledu kraja dogodka. Ob 12.20 je v Gaberjah, občina Ajdovščina, padel kolesar in si poškodoval glavo. Gasilci GRC Ajdovščina so ga na kraju nesreče oskrbeli, reševalci NMP Nova Gorica so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
15. 7. 2021
Ob 18.58 je v kraju Spodnja Idrija, občina Idrija, v križišču osebno vozilo zbilo mlajšega kolesarja. Na kraju so intervenirali policija, prostovoljni gasilci PGD Idrija in reševalci NMP Idrija. Slednji so kolesarja zdravstveno oskrbeli in ga zaradi poškodb odpeljali v (Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.
14. 7. 2021
Ob 15.28 se je v Bike parku v Kranjski Gori, poškodoval kolesar. Reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanega oskrbeli in prepeljali do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP in ga prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.
13. 7. 2021
Ob 9.19 je na cesti med izvozom in uvozom na avtocesto na Vrhniki tovorno vozilo povozilo in težje poškodovalo kolesarja. Posredovali so gasilci PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP ter oprali cestišče. Težje poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana ter ga odpeljali v UKC Ljubljana.
Ob 21.36 so na cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, zaradi nevihte obtičali trije kolesarji. Člana Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin sta kolesarje in njihova kolesa prepeljala na varno v Prapetno.
12. 7. 2021
Ob 18.49 se je v naselju Moravče pri Gabrovki v občini Litija pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Litija in Gabrovka so zavarovali kraj nesreče, poškodovanemu kolesarju nudili prvo pomoč in pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) so kolesarja na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.
Ob 18.11 je padel kolesar na Trdinovi ulici na Rodici v občini Domžale. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj dogodka ter do prihoda NMP Domžale poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Poškodovanega so dokončno oskrbeli reševalci NMP in ga prepeljali v UKC Ljubljana.
Ob 18.53 je na cesti v Libeličah, občina Dravograd, padel kolesar in se pri tem poškodoval. Oskrbeli so ga reševalci Zdravstvenega reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem in ga z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.
10. 7. 2021
Ob 3.38 je na Trzinski cesti v občini Mengeš padel kolesar in obležal negiben. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prihajajoči dogodki