Zanimivosti

In kaj ima s prometno varnostjo doktor House?

Foto: Pixaby

Na današnji dan, 16. novembra, mineva 16 let od prve epizode legendarne serije o doktor Housu. Genialni diagnostik in asocialni cinik, ki ve, da se je za pravilno postavitev diagnoze potrebno posvetiti bolnikovi osebnosti, se v eni od epizod obregne tudi ob prometno varnost.

Serija House M.D.  ali Zdravnikova vest v slovenskem prevodu, se je pričela 16. novembra 2004 in je potekala osem epizod, vse do 21. maja 2012. Z IMDb oceno 8.7 od 10, sodi med serije, ki si jh z navdušenjem ogledamo tudi večkrat zapored.

Housove izjave so legendarne in ena od njih se navezuje tudi na prometno varnost. Prevedli pa bi jo lahko takole: Če želite, da bodo ljudje vozili varneje, odstranite zračne blazine in pripnite mačete, ki bodo uperjene v njihove vratove.

If you want people to drive safer, take out the airbags and attach a machete pointing at their neck.
Dr. Gregory House
House M.D./Zdravnikova vest

Britanski igralec Hugh Laurie, ki mu je svetovno slavo in dva zlata globusa prinesla vloga ciničnega in godrnjavega zdravnika Gregoryja Housea, je lani praznoval 60. rojstni dan. Laurie, ki je znan tudi po vlogah v britanski seriji Črni gad ter kot del komičnega dua Fry and Laurie, je aktiven še kot glasbenik in pisec.

Vir in foto: Primorske si

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prihajajoči dogodki