Foto: https://val202.rtvslo.si/2017/09/nedeljski-izlet-93/

V Mestni občini Koper gradijo 230 metrov kolesarske steze, ki bo povezala dve že obstoječi kolesarski stezi. Naslednje leto bodo zgradili še naslednji manjkajoči odsek. Hkrati iščejo izvajalca za vzpostavitev in upravljanje sistema e–koles.

V Mestni občini Koper bo manjkajoči odsek med naseljem Olmo in Šalara končan še pred poletjem. Na delu Dolinske ceste, ki povezuje obe naselji, bodo uredili 230 metrov dolg odsek s kolesarsko stezo in pločnikom, ki bo od kolesarjev ločen. Ob tem bodo na nekaj manj kot 500 metrov dolgem odseku Oljčne poti v Olmu zarisali tudi piktograme “sharrow”, ki označujejo enakovredno souporabo vozišča kolesarjev in motornih vozil. V Kopru so objavili tudi javni razpis za vzpostavitev in upravljanje sistema izposoje e-koles. Dobrih 833.000 EUR evropskih sredstev bodo v naslednjih petih letih tako namenili za nakup 102 električnih koles, 17 kolesarnic, od tega 12 s solarno nadstrešnico ter delovanje sistema izposoje. Mrežo so želeli razširiti še na druga priobalna mesta, a dogovora niso dosegli.

Poglejmo še, kaj se dogaja po drugih občinah

V Občini Kočevje so izbrali izvajalca za ureditev kolesarskih povezav, ki zajema dogradnjo manjkajoče državne in lokalne kolesarske povezave v skupni dolžini 5.230,7 m ter izgradnjo lesene brvi in toplovoda. V tem primeru je bil pogoj za sofinanciranje s strani Evropske unije zveznost kolesarske povezave. Lesena brv bo povezala staro mestno jedro z novo mestno plažo.

V Mestni občini Novo mesto so zbrali izvajalca za gradnjo brvi in kolesarske poti Irča vas. Nova brv za pešce in kolesarje v Irči vasi je predvidena na okljuku reke Krke. Tanko, dolgo lebdečo brv z ročicami visoko nad gladino reke z brega objameta konzolna betonska nosilca, simbolni prehod s trdnih tal v zračni prostor nad Krko.

V Občini Ajdovščina iščejo izvajalca za ureditev površin za kolesarje, Občina Ormož išče izvajalce za stezo za kolesarje na relaciji Libanja Pavlovci – Ormož, Občini Kamnik pa je objavila razpis za vzdrževalca avtomatiziranega sistema izposoje električnih koles KAMKOLO.

Nova brv za pešce in kolesarje v Irči vasi je predvidena na okljuku reke Krke. Foto: atelierarhitekti.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prihajajoči dogodki