Gradnja in vzdrževanjeUpravljanje

Izbrana izvajalca za obvoznico Vodice in Tolmin, kdo so še drugi izvajalci milijonskih projektov?

Foto: Planet TV

Na Direkciji RS za infrastrukturo so sprejeli odločitev, da bo obvoznico Vodice gradil KPL d.o.o., obvoznico Tolmin Kolektor CPG d.o.o. ter kolesarsko povezavo Brežice Dobova CGP d.d. s partnerjema Gradnje d.o.o. Boštanj in KOP Brežice d.d.

Marca letos objavljen javni razpis za gradnjo obvoznice Vodice se je zaključil z izbiro izvajalca KPL d.o.o.. Dela bodo izvedli za nekaj manj kot 7 milijonov evrov z vključenim DDV. Na Občini Vodice so si od leta 2011 aktivno prizadevali za izgradnjo obvozne ceste mimo Vodic, s katero bi se razbremenil promet po državni cesti, ki poteka čez naselje Vodice. Občina bo k investiciji prispevala 6,39 odstotka vrednosti.

Priljubljene festivale je prej uničil Covid 19 kot načrtovana tolminska obvoznica

Z umeščanjem obvoznice Tolmin v prostor je Direkcija RS za infrastrukturo, ki je investitor projekta, začela leta 2007. Predlaganih je bilo več tras, sprejeta trasa pa je rezultat kompromisa predstavnikov različnih interesov in so jo pripravljavci oblikovali tudi na podlagi pobud, izraženih na številnih javnih razpravah, ki sta jih z namenom vključevanja javnosti pripravili Občina Tolmin in DRSI. Organizatorji priljubljenih festivalov MetalDays, Punk Rock Hollyday in OverJam, so opozarjali, da bo nova obvoznica razpolovila prizorišče in s tem onemogočila dogodke, ki se jih je udeleževalo tudi do 12.000 obiskovalcev iz celega sveta. Kdo bi si mislil, da bo virus uničil festivale še predno se bo obvoznica sploh začela graditi. Obvoznico Tolmin bo za 9.499.203,00 EUR z DDV  gradil Kolektor CPG d.o.o.

Na obvoznici bodo štiri križišča, most čez Tolminko ter podhod za kolesarje in pešce.

Tolminska obvoznica ima dve osnovni funkciji. Na eni strani je obvozna cesta, ki s preusmeritvijo tranzitnega prometa iz mesta sprosti središče Tolmina in s tem med drugim omogoča oživljanje širšega dela mesta. Druga funkcija te ceste za Tolmin predstavlja razvojno vrednost, saj je obenem dostopna in napajalna cesta za območje Cvetja, ki je zadnja večja površina, ki jo ima posoško središče na voljo za stanovanjsko gradnjo.

Gradnja kolesarskih povezav in ureditev ceste Brežice - Dobova

V Občini Brežice so za projekt kolesarske povezave ob regionalni cesti Brežice – Dobova, v vrednosti 2,86 milijona evrov, pridobili 1,8 milijona evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dobrih 450.000 evrov bodo zagotovili iz nacionalnega javnega prispevka iz državnega proračuna, preostanek pa iz občinskega proračuna. Poleg gradnje kolesarskih povezav bo potekala tudi ureditev ceste Brežice – Dobova v dolžini 4,7 kilometra. Dela bo izvajal CGP d.d., s partnerjema Gradnje d.o.o. Boštanj in  KOP Brežice d.d. za 6.883.673,10 EUR z DDV.

Katere so še druge odločitve DRSI v tednu od 19. do 23. julija 2021?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prihajajoči dogodki