NajnovejšeNovice

DRI s projektom Srečevanja inženirjev prihodnosti

V družbi DRI upravljanje investicij, d. o. o. (DRI), so več kot petdeset študentov popeljali iz predavalnic na gradbišči viadukta Pesnica in predora Pekel ter jim tako predstavili družbo in možnosti kariernega sodelovanja. Študentje in profesorji obeh gradbenih fakultet, mariborske in ljubljanske, so bili nad dogodkom navdušeni.

Po zlomu slovenskega gradbeništva so brez dela ostali številni inženirji iz te panoge. Povpraševanja po znanju, ki so ga pridobili v zlatih letih gradbeništva, skoraj ni bilo, mladi pa so izgubili zanimanje za inženirske poklice. Dobrih deset let po tem je gradbeništvo znova v razcvetu, gradbena in inženirska podjetja pa na inovativne načine privabljajo mlade v svoje vrste.

Težko si je predstavljati večje zadovoljstvo študentov, kot ko se lahko iz predavalnic odpravijo na eno večjih gradbišč v Sloveniji. To izkušnjo jim je omogočil DRI, ki z organizacijo tovrstnih dogodkov v svoje vrste privablja prihodnje inženirke in inženirje. Na ogled gradnje viadukta Pesnica in predora Pekel so povabili študente mariborske in ljubljanske gradbene fakultete, vabilu pa so se odzvali tudi nekateri profesorji in strokovni sodelavci. S tovrstnimi dogodki nameravajo nadaljevati, projekt pa so poimenovali Srečevanja inženirjev prihodnosti.

Predstavitev družbe in možnost kariernega svetovanja

Po uvodnem pozdravu Tine Bučić iz Službe za korporativno komuniciranje je besede dobrodošlice izrekel član poslovodstva Emanuel Čerček. Katerina Zupančič, vodja Sektorja za kadrovske in splošne zadeve, je študentom predstavila možnosti sodelovanja z DRI – od opravljanja poletne prakse in štipendiranja do zaposlitve. Nato je Uroš Belak opisal svojo karierno pot v DRI, ki jo je začel kot štipendist, danes pa je vodja Projekta železnice 7. V predstavitvi je poudaril dobro sodelovanje med zaposlenimi, prenos znanja ter možnosti rasti in napredovanja v družbi. Kot vodja nadgradnje gorenjske železniške proge je študentom predstavil projekt in delo nadzornega inženirja. Urban Umek se je osredotočil na različne možnosti in raznolikost dela na Gradbenem inštitutu ZRMK, Simon Vranc, vodja Projekta železnice 2, pa je orisal dela na viaduktu Pesnica, kjer je bilo nekaj dni pred obiskom študentov v prekladno konstrukcijo na prvi od skupaj devetih kampad že vgrajenih 1560 mᶟ betona. Barbara Likar, vodja Sektorja za prostorsko in tehnično pripravo projektov, je na koncu izpostavila, da v DRI poleg nadzora opravljajo tudi naloge v zvezi z umeščanjem v prostor, in študente, ki jih to področje zanima, povabila k sodelovanju.

Sledil je ogled del na gradbiščih viadukta Pesnica in predora Pekel. Predstavitev gradnje in ogled notranjosti do zdaj zgrajenega predora Pekel je vodil Roman Maček, Simon Vranc in Igor Štuhec pa sta predstavila vse podrobnosti glede gradnje viadukta Pesnica.

Vpogled v prakso, prisotnost na tako velikem gradbišču in ogled zahtevnih del so na študentih pustili velik vtis ter povečali njihovo motivacijo za študij in zanimanje za zaposlitev v DRI.

»Študentje v izgradnji«

Z dogodkom so bili zelo zadovoljni tudi na obeh gradbenih fakultetah, saj si želijo večjega sodelovanja s podjetji. Zavedajo se, da so motivirani študentje gradbeništva, ki so jih v DRI-ju duhovito poimenovali »študentje v izgradnji«, prihodnost slovenskega gradbeništva, ki bodo v družbi poudarjali pomen in vlogo tega poklica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prihajajoči dogodki